Kylan är här, bekämpa kylan!


Alla som känner mig vet att jag är frusen som en Kamel i Antarktis och därför håller jag alltid utkik efter uppfinningar som kan värma mig när vintern kommer.

Det är inte det lättaste att hitta något billigt alternativ till de riktigt bra eluppvärmda vantar, strumpor och västar som finns på marknaden idag. Dessa tekniska underverk, uppfunna av riktiga människor som avskyr kyla lika mycket som jag,  kostar tyvärr en mindre förmögenhet.

Jag har provat billigare eluppvärmda alternativ och påsar fyllda med nån vätska (som genom magi börjar bli varma när man bryter en liten metallbricka från yttre rymden) men de förstnämnda gav inte värme nog och de sistnämnda håller värmen på tok för kort tid.

MEN NU har jag hittat något som verkar lovande!
Idag damp paketet ner (okej, jag var tvungen att trotsa den onda vinterkylan för att hämta det på poststället) och så här ser de ut:

Heat packs kallas dessa underbara små tepåsar.
Enligt informationstexten ska de efter en timme komma upp i max ~65 grader och hålla en medeltemperatur på ~50 grader...i 18 timmar! Take that vätskemagipåsar!

Nu har jag tagit ur en påse för att testa och jag måste säga att jag är en aning besviken på resultatet. Några ~50 grader är det definitivt inte. Men påsen blir varm i alla fall så en sådan i varje stövel ska testas nästa fiskepass. Den håller högre temperatur inomhus än vad mina elstrumpor gjorde så jag har fortfarande lite hopp om att det kan vara effektivt nog för mina frusna lemmar.

Jag har läst på lite mer om den här sortens värmepåsar och hittat info om att just det här märket som jag köpt inte är alls lika effektivt som Clas Ohlssons märke. Det blir att köpa ett 6-pack därifrån också för att testa.

Här kommer ännu en bild på mina nya älsklingar och på mitt ismetespö

Nu vill jag ut på isen och dra några fina gurkor, eller varför inte åka till ån och meta lite Lota Lota?

Ha det bra, jag önskar alla ett underbart 2009!

/Christian

Kommentarer

Sess*

2009-01-03 - 10:37:31
Hoppas dina små älsklingar håller dig varm i vinterrusket... Lycka till med fiskafänget!!Kram Sess!

Martin

2009-01-03 - 23:23:51
Det var fasen vad gulligt det blev här :), sötisar

Christian(tintin) Johansson

2009-01-03 - 23:26:57
ja så gulligt så :)gott att vi fick fisk idag, får se om mange kan skicka några bilder...eller om jag stjäl från hans blogg och skriver lite om det

Skriv en kommentar