När mörkret faller...


Det känns långt in i kroppen nu, när man suttit några timmar vid sjön under kvällen.
Mörkret kommer väldigt fort och kylan är inte långt efter.

Jag och Magnus gav oss iväg på säsongens första fiske efter Lake.
Vi kom på plats precis när det börjat mörkna och fixade till våra prylar.
Det var rätt kallt men ingen vind och inget regn så vi var vid gott mod.Betesvalen var flera ikväll. Vi hade Räka, Abborre och Makrill.
Jag började med ett spö riggat med Räka och ett med Abborre.
Magnus satsade på Makrill har jag för mig.
På bilden ovan sitter Magnus och finslipar de sista detaljerna för att sedan sätta sig till rätta i stolen och vänta på napp.

Nappen uteblev denna kväll och vi visste redan innan att det är i tidigaste laget för riktat fiske efter Lake än så länge. Vi ger det några veckor till innan vi gör ett nytt försök.

Gott om annat djurliv var det däremot. På vägen dit kunde vi glädjas av att se sammanlagt 6 stycken rådjur.
Väl på plats överraskades vi efter mörkret fallit av högljudda och skrämmande vrål ett hundratal meter bort från oss. I mörkret såg vi inte annat än några ljusa vålnader röra sig i det halvmeterhöga gräset då vi försökte lokalisera dem med våra halvtaskiga pannlampor.
Efter några snabba kommentarer om rabiata älgar och vildsvin så la vi benen på ryggen och sprang bort till bilen för att kunna hoppa in där ifall någon grizzlybjörn ville äta upp oss.

Magnus satte sig i bilen, startade den och började sakta rulla framåt i en snäv kurva med helljusen igång. Till slut såg vi några rådjurs ögon lysa i mörkret en bra bit därifrån och vi vet inte om det var dessa som var källan till vrålen eller om det var andra djur. Vad vi däremot vet är att de måste ha varit väldigt snabba med att förflytta sig åtminstone 300 meter i terräng för att hamna där vi såg dem, på bara en halvminut ungefär.

Lite senare hörde vi samma vrål fast då lite närmare och åt ett annat håll från där vi sett rådjuren. Vi såg inga vita skepnader den gången.

På hemvägen mötte vi först en stor vacker räv lunkande sakta över vägen och några hundra meter senare ännu en räv nere i vägkanten.

Naturen är underbar.

I helgen blir det förhoppningsvis abborrefiske i Rocksjön, mer om det rapporteras senare...ifall det blir av det vill säga.

Skitfiske!

Skriv en kommentar