Sensommar = väntan på att riktiga fisket ska börja


Köldknäppar & isvindar, nu är det höst!
Nej, jag har inte gått i ide, inte heller har jag givit upp fisket.

En rätt lång paus har det dock blivit, bortsett från några stycken korta turer utan fiskelycka.
Slutet på sommaren är inte något vidare fiske egentligen, visst går det få fisk av de flesta slag men det är väl egentligen bara ålen som man fiskar riktat efter då.

Nu har hösten kommit i stormfart och temperaturen börjar falla som en femtioöring från toppen av Eiffeltornet. Visste ni förresten att Eiffeltornet stod klart till 1889 och byggdes för att visas upp på Världsutställningen i Paris samma år och att det skulle monteras ner redan efter 20 år?
Nu, 123 år senare så står det fortfarande kvar och är förmodligen den mest kända byggnaden i världen med många miljoner besökare per år.

Jag tror Parisborna är rätt så glada att det inte revs när det var tänkt.


Okej, tillbaks till fisket.
Senast jag fiskade på riktigt var det efter ål och det vet ni ju hur det gick. Se annars inlägg nedanför.
Jag och Martin S var ute i hans båt på Munksjön en gång, mest för att kolla hur hans båt gick och hur motorn mådde. Perfekt och perfekt.
Det blev ingen fisk den gången men jag hade ett rejält napp på trolling och Martin hade ett pill när vi närmade oss en plats där vi tänkte vertikalfiska lite grann. Vi ryckte lite jigg på platsen men det enda liv vi bjöds på var en kraftig fisk som valde att hugga på mitt (Martins) vertikalspö som Martin precis hade köpt.
Fisken valde efter någon minuts kämpande att kliva av så den såg vi aldrig, men den kan inte varit många centimeter under ytan då den släppte.


Fiskenyheter!
Två nya svenska rekord har annonserats i dagarna.

Bonito är en fisk som inte är vanlig i våra vatten och den nya rekordinnehavaren heter Lars-Erik Brattström från Stockholm. Boniton vägde 2,602 kg.

Som de flesta sportfiskare vet så ströks de gamla rekorden för Ruda då det uppdagades att de eviga rekordrudorna from Paviken i själva verket var hybrider mellan den vanliga Rudan och Silver-Ruda.
Med en vakant plats så var det ju bara en tidsfråga och nu har en ny rekordfisk korats.
Kristoffer Pettersson från Vikingstad fiskade i sjön Snuggan och lurade upp en Ruda med den imponerande vikten 2,745 kg.
Ett stort grattis till er båda!

Snart börjar Lake-fisket igen och jag ska försöka ta en till storfisk, jag sätter ribban på 5 kg och över det vill jag komma. Vi får se till våren hur nära jag lyckas nå.

Gädda kan det nog bli några försök på också, höstfisket är riktigt bra för det mesta.
Vintern kommer nästan garanterat bjuda på rejäl is så ismete blir det förmodligen med.
Ska försöka få tag i billiga ismetespön+rullar, får se hur det blir med det.

Här loggar jag ut för denna gången, hoppas det blir lite fiske snart så man har något att skriva om.
Skitfiske till er allihop!

Kommentarer

Skruttapan

2011-10-21 - 21:47:40
Inge gädda? vore fint o se lite rapporter, tittar in dagligen om de blir någe :)Skitfiske!

håkan nordling

2011-10-21 - 23:32:13
Jag kan rekomendera kinetic ismete spö raouna light billigt o sköna o drilla fisk me

Christian "tintin" Johansson

2011-10-22 - 01:58:53
Ja det får bli bättring nu Skruttapan, fiskesuget har växt för varje dag och nu håller det förmodligen i sig hela vintern :)Tack Håkan för tipset, det var ett bra pris måste jag säga. Får bli några sådana.

Hoppas det gått bra för dig & brorsan med jakten på de stora firrarna. Sett att ni dragit en hel del fina Gösar på Ralången.

Skriv en kommentar