Första mörten på riktat fiske

Idag var jag och Martin och fiskade mört genom att feedermeta.
Martin hade också varit och köpt ett kastnät och tränade på att kasta så att det blev en perfekt cirkel...det var inte det lättaste! Men med lite träning så ska nog det ordna sig också, han är ju inte så gammal så än går det att lära hunden ett och annat trick.

Mörtarna på feedermetet drog och ryckte i betet så spötopparna gungade fram och tillbaks men de verkade inte så villiga att suga in majsen ordentligt så man kunde kroka dem.

Martin hade två stycken inne bland vassen (vi hade lämnat hjärnorna hemma så vi parkerade våra arslen med en stor vass mellan oss och det fria vattnet) men båda gick fast och krokade loss sig själva.

Just när vi skulle packa ihop och bege oss hemåt så ryckte det till i mitt spö och jag var snabbare än blixten med mitt mothugg. Med gungande spötopp och ett leende på läpparna lyckades jag att snirkla mörten igenom all vass utan att den gick fast alltför hårt och kunde till slut landa den för vägning och ett snabbt modelljobb.

Den visade sig väga exakt 300g och detta var min allra första feedermört, vilket kul fiske detta var!


Första feedermörten - 300g

Kommentarer

Magnus

2009-08-05 - 08:10:10
Grattis Tintin! Den där går ju in på internligan! ;)

Christian *tintin* Johansson

2009-08-05 - 10:37:39


Nä gör den det?

Trodde gränsen låg vid 400g ju :)Ja den där sortens fiske skulle vara riktigt roligt med ett känsligare spö.Undrar hur det skulle gå att kasta ut en stor mäskklump+sänke med ett UL hehe

Magnus

2009-08-05 - 10:58:51
Det kanske är lite i tyngsta laget för ett ul-spö... Det går ju köra larmfiske med glidande bottenmete-tackel med om man inte har ett känsligt spö att tillgå.

Skriv en kommentar