Ett enda napp, ett mothugg, tjocka tanten valde mig ännu en gång!!!


Idag åkte vi iväg och fiskade Lake igen.
Det kändes inte så hett, regnet duggade nästan konstant och Magnus fiskeklocka visade noll fiskar(nyfiken på hur den fungerar faktiskt, den har oftast rätt)

Vi satte upp grejerna och väntade, snackade lite sk*t och drack kaffe.
Det plingade till jättelite i min spötopp och jag satte mig redo för mothugg, en darrning och sedan några snabba små skakningar följdes av krokningen som satt perfekt. Där drog första fisken på kroken och den gungade mitt spö riktigt bra. Martin trodde genast att det var nytt rekord för mig men jag var lite tveksam.

Jag hade, i Mars detta året, fått min största Lake(tjocka tanten) hittills och hon var bra mycket större än jag hade fått innan så jag vet inte hur en "medelfisk" beter sig. Och tjocka tanten som jag fick i Mars (4,2 kg) var en riktig fighter som gjorde sköna rusningar och trevligt motstånd.

Den här tyckte jag kändes lite mindre och inte så pigg på att rusa. Men visst böjde sig mitt spö ordentligt och slirbromsen gick igång några gånger under drillningen.

Jag pressade henne hårt och till slut slank hon över sidan på håven och Martin lyfte henne galant.
Då insåg jag att det var en riktig best som jag hade fått, hon var mycket större än jag trodde under drillningen.

Hon var sprängfylld av rom och hade riktigt vacker teckning.
Vågen stannade på 4010g och hon var 77 cm lång.

Efter närmare inspektion av mina foton från i Mars samt de foton på den här damen så finns inga tvivel om att det är en och samma fisk, jag lyckades locka Tjocka tanten till hugg ännu en gång.
Fan vad jag älskar henne :-)

Det var det enda som hände under hela kvällen, bortsett från några små pill så Magnus klocka hade rätt.

Fast jag är självklart helnöjd med min tant.

Tack Martin, Magnus och Peter för turen och tack Magnus för de fina fotona!Min söta tant får en ny fotosession, men hon har inte kommit upp i sina 4200g som i Mars
Vågen visade "endast" 4010g så hon producerar säkert lite mer rom fram till slutet på vintern

Kommentarer

Peter

2009-12-06 - 23:52:00
Jäklar! sista bilden skulle ju kunna användas som mall för hur lakar ska se ut.... ett riktigt monster det där!

Christian *tintin* Johansson

2009-12-06 - 23:59:56


Hehe tackar.

Efter lite jämförelser mellan den här och min 4200g från i Mars så är jag nästan övertygad om att det är samma Lake.Kanske Magnus råkade mäta när Laken ikväll inte var riktigt uträtad? Jag tycker att det är på tok för många fläckar som sitter på precis samma plats och ser likadana ut.

Magnus

2009-12-07 - 09:08:14
Japp, det är nog samma... 4 cm är lätt att missa när de böjer sig så... Förra gången var hon snällare!

Du fick ju alltså din date med tjocka tanten igen. Lite märkligt att hon väger lättare med rom i buken dock... Har inte kollat resten av bilderna från förra gången. Har du kvar dom?

Christian *tintin* Johansson

2009-12-07 - 13:47:19
Ja Magnus, letade frenetiskt efter originalbilderna och nu har jag hittat dem...lite skillnad på att söka filer i Win7 än gamla WinXPJag ska ta lite jämförelser och se hur det ser ut

Mange

2009-12-07 - 15:24:37
Ja, den har ju ett par fläckar på ovansidan av nacken samt en "tärningsfemma-mönster" på mitten av kroppen mot kameran i längdled med ryggfenans början.

Martin

2009-12-10 - 10:47:18
tjena, nej jag planerar o fiska hela tiden men det skiter sig. ligger i skilsmässa o flyttande o sånt så det e lite mycket.. men det kommer va så säker.. hoppas på nån tur snart..

Mange igen

2009-12-11 - 09:36:10
http://www.outnet.se/primus/shelter.phpHittade även denna efter att vi snackat igår.

Man rymmer lätt 3 pers här inne fri från blåst ;)

Köper man 2 st. får man nästan helskydd...

Skriv en kommentar