Abborrepimpel


Tre av oss i fisketeamet tog E4an ner en liten bit och platsen blev en mindre sjö som ingen av oss hade fiskat i innan.
Isen var 30 cm och det var säkert 5 cm snöblask. Det regnade lite grann i början och under dagen kom några små regnskurar. Kallt var det och extra kallt efter att vantar och mössa börjat bli riktigt våta.
Jag fick första abborren, en riktigt liten borre som jag satte direkt på mitt ismetespö.

Det tog inte lång tid innan vippan löste ut och jag sprang bort för att se om det var ett bomfäll eller ifall det faktiskt var en större fisk som kommit dit och mumsat i sig min lilla Abborre.
Väl där så märkte jag fort att det var en storre fisk som tagit min betesfisk, linan hade snott sig runt en av pinnarna som står upp för att hålla spöet på plats men det stoppade inte fisken från att dra ut linan från rullen i rask takt.
Jag gjorde mitt bästa för att så snabbt som möjligt trassla upp och frigöra linan, tog tag i spöet och gjorde ett ordentligt mothugg. Då märkte jag att jag inte dragit åt slirbromsen sedan jag trixade med den sist och det var nog för att monstret skulle kunna spotta ut betesfisken och simma vidare. Ingen fisk fortfarande på mitt ismete men jag ger inte upp.
Jag kastade ut igen men inget mer hände på mitt ismetespö under resten av dagen.

Kompisarna hade också var sitt fäll men de lyckades inte heller att kroka den. Martin var helt klart närmast som hade en gädda bara några decimeter från hålet innan en krok fastnade i underkanten av isen. Borren satt kvar på en krok men gäddan var spårlöst försvunnen.

Martin satt och pimplade i lugnan ro, jag stod och pratade med honom och Magnus stod hundra meter bort i full färd med att borra ett hål när plötsligt Martin får på något på sitt pimpelspö.
Jag inser fort att det är något stort när jag ser Martin ställa sig upp och hålla ett hårt tag i linan som bara glider och glider.
Martin landar vår första storabborre för dagen, en riktigt fin riddare på 590g


Martins Abborre 590g

Då vaknade hoppet för mig också och jag satte mig med pimpelspöet i handen.
Det tog bara en liten stund så hade även jag landat en fin Abborre.


Min Abborre 610g


Det blev tyvärr inte fler riddare den här dagen men det ska säkert vara is nog för att kunna klämma in några fler pimpelturer. Fiske är underbart, frustrerande många gånger men alldeles, alldeles underbart.

Nu är kvällen här och det är snart dags att lägga sig och sova. Söndag blir förmodligen nästa fisketur.
Önska oss ett riktigt skitfiske!

Kommentarer

Martin Svensson

2009-02-26 - 23:09:03
"En tredjedel av fisketeamet tog E4an ner"????, det borde väll bli runt 1,333333333333 personer då eller??

Magnus

2009-02-27 - 08:11:44
Härligt gubbar! Ni visade vägen igår, det blir kul att få sin premiärborre i den lilla sjön. Verkar ju hysa en del stort trots allt. ;)

Martin Svensson

2009-03-02 - 12:33:24
ser fram emot nästa tur med gänget. vill bara ha med björn oxå,,,,

Sess

2009-03-02 - 13:15:28
Den här gången var det ju riktigt SÖÖÖTA "monster"!!! Härligt me isfiske!!! Hoppas ni hade FiskeLycka i söndags me!!! =DSess!

Skriv en kommentar