Fredagsfiske på kvällningen


Nu var det helg igen och vad är bättre att starta den med än en liten fisketur?
Precis, ingenting!

Så jag och Martin parkerade bilen och traskade bort till båten med alla våra fiskegrejer.
Det var inte tänkt att bli en lång tur och vi hade inga förväntningar när det gällde fiskelyckan heller, men det brukar vara när man minst anar det... :)

I vilket fall så var det trolling som gällde, de senaste fisketurerna har vi trollat och haft riktigt bra fiskelycka.
Jag lånade en av Martins wobblers som går riktigt snyggt i vattnet och nästan ända uppe vid ytan. Martin satte på ett av sina nyinköpta Zalt, detta med färgkoden "papegoj".

Hans gul/orange Zalt satte han sista turen. Men som sagt så har han nu nya och han är nog inte missnöjd direkt.

Vi trollade en stund utan resultat och gick in i viken ungefär där de bygger den där nya pengatoaletten...jag menar koncertanläggning.
Där tänkte vi vända och jag skulle byta till mitt Zalt med färgkod "öringen" och just när jag tänkte stänga av motorn så skriker Martin att han har napp.
Det var ingen stor gädda men en gädda är en gädda ju!


Martins gädda 1.8kg

Vi trollade vidare när jag fått på mitt drag och nästa gädda gick på precis utanför vattentuben vid Munksjöfabriken.
PANG! sa det i mitt spö (okej det sa inte pang men det var nära)

Gäddan som hade slukat min Zaltwobbler hade monsterkrafter! Rusning efter rusning och inte en känsla av att fisken skulle ge upp ens när den började närma sig båten. Normalt är det ett tecken på att fisken är riktigt stor när man inte lyckas pressa upp den till ytan hyffsat fort och som den här betedde sig gissade jag på en minst dubbelt så stor gädda som jag någonsin fått i Munksjön, alltså 4.6kg x 2 = ~9kg

Den ville verkligen inte upp och visa sig och när jag var säker på att den skulle bryta ytan så la den sig bara enkelt på sidan och gjorde en rusning precis under ytan. Rusningen var nära att knäcka mitt spö kändes det som.
Jag såg en ljus skugga som susade ner under fören på båten och jag var då ännu mer övertygad om att det var en preparatätande gädda modell monster som hade slukat mitt fina lilla drag.Det verkade som att gäddan aldrig kunde tröttas ut men till slut så fick hon ge upp och jag stod som vinnare i denna fight.
Martins hjälpande tips och snabba reaktioner vill jag också tacka för. Det hade inte fungerat utan din assistans.

Så till gäddans enorma vikt och groteska utseende....nja, hon var inte det gigantiska monster som jag hade trott och hon var faktiskt rätt söt.

Mona hette hon och hon gillar svart kaffe, promenader i solskenet och hundvalpar


Min enda gädda för dagen 3.99kg (4kg), längden glömde mätas

Kommentarer

Johan Hermansson

2009-05-23 - 11:38:54
Riktigt fin gädda! Ser dock större ut än 4kg, jag hade gissat 5.5kg. Roligt när de bjuder upp till rejäl fight!Trevlig helg

Christian *tintin* Johansson

2009-05-23 - 11:47:28


Tackar, det var en trevlig dags fiske :)

Ja den kändes som bra mycket större så lite besviken blev man när den kom in i båten. Och nu när jag ser bilderna så var den lite större än vad jag kommer ihåg.

Martin "Phalnax" Svensson

2009-05-26 - 23:26:20
"pengatoaletten...jag menar koncertanläggning" = Kulturhus för fan.

Christian *tintin* Johansson

2009-05-27 - 13:42:02


Kulturhus pfft!

De spolar ner pengar i en stor toalett, pengar som de kunde använda till att få tillbaks Gösen ordentligt i sjön istället.

Eller pengar som de kunde använda för att anlägga en småbåtshamn i sjön. Med ett mysigt litet café för sjö/fiskeintresserade & förbipasserande, många som säkert skulle vilja ha ett glas saft eller en kaffe efter en runda runt sjön.De skulle kunnat lägga pengarna på att rensa upp skiten på bottnen istället för att dividera om vem som ska stå för kostnaderna för rensningen.Eller lägga pengarna på att bomba vattenskidåkarnas lokal och båthus, samtidigt kan de stänga sjön för kanotisterna som lika gärna kan hålla sig i Rocksjön.

Det finns massor som de kan göra istället för att spendera pengarna på ett frakkin´ hus för kulturintresserade.

Hasse

2009-05-28 - 22:42:28
Fin blogg! Hur får man till en sån, min ser så j-la "vanlig" ut? Mvh Hasse

Skriv en kommentar