Trevlig fisketur på Munksjön med bra resultat


Martin kände fiskesuget i Lördags och jag var verkligen inte sen på att hänga med.
Motor, batteri och fiskegrejer lastades i bilen och vi begav oss mot båtplatsen i södra Munksjön.

Vi hade bestämt oss för att trolla på nya platser denna dag och det gav utdelning.
På västra sidan av Munksjön ligger Munksjöfabriken och högskolan, det är bra djup och det har tagits rätt fina fiskar av andra fiskare på den sidan. Men av någon anledning har vi nästan alltid hållt oss på andra sidan där det finns mycket vass och är lite grundare.

Jag styrde skutan och Martin låg i fören och slappade. Vi hann bara komma bort till början av kajen utanför Munksjöfabriken när Martins spö böjdes och jag fick stanna motorn.
Drillningen gick bra och upp kom en Gädda på strax över 2 kg.


Martins första gädda för dagen, vikt runt 2kg

Vi krokade av den och fortsatte fisket, 20 minuter senare rycker det till i Martins spö igen och andra gäddan för dagen sitter på hans nya favoritdrag Zalt.

Den här gäddan bjöd upp på en lite bättre fight än hans första och den var även större.Det dröjde återigen ca 20 minuter innan nästa hugg och nu var det på mitt spö.
En riktigt okej fight och en perfekt lyftning in i båten. Vägning och fotografering följde och sedan fick hon simma tillbaks ner i djupet.


Min gädda - 3200g

Vi trollade på och inget hände på runt 40 minuter. Vädret var skönt bortsett från den ständiga vinden här i Jönköping.
Slutligen krokade Martin sista gäddan för dagen, en gädda som gav Martin en riktigt ordentlig fight. Vi trodde båda att detta skulle vara en gädda på minst 6kg. Nytt rekord för Martin alltså.
Men det visade sig när Martin fick in den till båten att det bara var en extra kämparglad gädda, den vägde visserligen imponerande 3,8kg men det var tyvärr en bit från det monster som vi båda trodde att det skulle vara.

Fast en sån kamp är underbar att få, oavsett om fisken är nytt personligt rekord eller inte. Nästa gång tar du en större Martin.Fyra gäddor är ett klart godkänt resultat efter gårdagens fisketur. Martins nya favoritwobbler har fått några rejäla jack efter gäddtänder och hans ansikte är rött från solens strålar (skydda dig med solskyddsolja Martin!), min gädda är jag klart nöjd med fast snart vill jag verkligen ha ett nytt rekord. Hoppas på en gädda i 8+kg-klassen nästa fisketur.


Kommentarer

Anne

2009-05-18 - 11:15:19


Hej grabbar!

Jag gläds med er fiskelycka... och fiskarlycka.

Kan inte förstå er entusiasm, jag är glad att jag slipper sitta i båten och frysa. Jag gillar att höra era berättelser efteråt.

Men ni slår nog inte Storfiskarens historia.

Jag fick höra den i lördags, när jag nämnde att ni varit på Munksjön och fiskat gädda.

Håll i er, Pojkar, här kommer den:”Jag ska aldrig glömma, när jag fick upp Gammelgäddan.

Det var en GÄDDA det!

Hon gjorde motstånd i en hel timme innan jag fick opp´na i båten... och då var hon precis genomsvett.

Ja jäklar, vilken gädda!

Det gick varken att slå ihjäl henne eller vrida nacken av henne, så jag fick dränka henne i båten.

Oj, Oj, Oj, vilken demon!

När jag väl hade rott henne iland, band jag fast henne i ett rep vid farstubron och sen åt vi av henne i fjorton dar......

.... men efter fjorton dar slet hon sig.... och hasade sig ner mot sjön på bara revbena......

Jaaa, det var en GÄDDA, det!”

Johan Hermansson

2009-05-18 - 11:27:47
Hej!Vilken färg på Zalt var det han/ni använde? Svara gärna i min blogg, utifall att jag glömmer av vilket inlägg det var jag skrev på.Tack

Martin (Phalnax) Svensson

2009-05-18 - 17:49:09
Ja du Anne, du beskriver ju precis gäddan jag fick förra veckan :p

Magnus

2009-05-19 - 08:07:48
Ni drar mycket nu gubbar! Snart kommer det en större... Eller så får vi ta en gäddturné efter bröllopet?! Ser ut som om det är inhemska munksjögäddor som tagit nu iaf*

Har vättergäddorna med vitare buk vandrat ut igen tro?

Johan Hermansson

2009-05-20 - 00:34:49
Haha, svartfisken ja :)Vi bara flummade iväg i all tristess, började snacka om hur man skulle reagera om man fick upp en fisk man aldrig sett förut, en helt svart. Så konstigt att det blev roligt, så vi satt där och spann vidare på det i brist på fiskeaction :P

Skriv en kommentar