Morgonmete med vintern på ingång

Martin, Peter, Magnus och jag kände fiskenerven vrida sig och något bara måste göras.

Vi bestämde oss för en morgontur till lokala sjön, Munksjön som jag skrivit om många gånger förr.
Hon ligger och slappar mitt i centrala Jönköping och är i nästan direkt anslutning till vår näst största sjö, Vättern.
Med en 100 meter lång kanal mellan varandra delar de både vatten och fisk i en perfekt symbios.

Förr var detta en plats för riktiga skådespel då skepp slussades genom kanalen på väg till pappersfabriken Munksjö AB och andra fabriker i anslutning till sjön.

(bild ärligt stulen från vår bästaste nät-tidning Jnytt.se)

Vi hade satt oss vid en lång stenkaj på västra sidan av sjön, bara tjugotalet meter från kanalens början ut mot Vättern. Dagen innan var det någon mete-tävling vid platsen men vi trodde i vår naivitet att det inte skulle vara något problem för oss att sitta där den här morgonen.
Ack vad fel vi hade. Vi hann nästan bara kasta ut innan en bil stannade och killen sa att mete-tävlingen höll på i två dagar och att det snart skulle vara överfullt med aggressiva metare som ville ha våra platser.

Magnus tände grillen det första han gjorde
något grillat hann det inte bli när vi föstes bort en kvart senare

Lugnt och snällt (med en hel massa tyst mummel) plockade vi ihop alla våra saker och vevade in våra linor.
Här gick inte sitta så vi förflyttade oss till andra sidan av de nybyggda magasinen, alltså rakt över på östra sidan av sjön. Där kunde vi sitta och se metarna på "vår" plats.


Detta blev utsikten på nya stället, nu hade ljuset kommit och man kunde se de frosttäckta grässtråna
Det var kallt fortfarande men det såg ut att bli en väldigt vacker dag, knappt några moln på himlen.

När solens strålar började värma oss här nere på marken så passade Magnus på att försöka meta upp mört med sitt minispö. Tyvärr så var det helt utan framgång, mörtarna hade säkert hittat över till 'proffs'-metarna som förmodligen mäskat hela veckan där borta där vi ville fiska.


Ingen fisk, en hel del snoriga näsor och mycket frisk luft & sol.
En vanlig dag för oss, det glada gänget, här i Jönköping.

Tack allihop, detta får vi göra snart igen :)


Följ min blogg med bloglovin

Kommentarer

Magnus

2010-11-09 - 07:54:45
Jag orkar inte ens skriva nåt om den sugigaste fisketuren år 2010...

Magnus

2010-11-09 - 10:16:20
Inte långt kvar till lake-premiär nu. Funderar på att ta ett varv med barnvagnen ner till åa och dunka lite jiggskalle med sill från bron, nån halvtimma nån kväll framöver. Kanske bör man passera Lucia för att det ska ge resultat?

Christian "tintin" Johansson

2010-11-09 - 10:50:56
Ja det var inte världens bästa fisketur, resultatmässigt :P

Men det var jättekul ändå, vindstilla och solsken gjorde det ju uthärdligt åtminstone.Jag skulle gissa på att det kan gå redan nu om man finner en plats i ån där det är tillräckligt brett, djupt och bra botten för att någon/några Lakar håller till året runt.Och så kan det ju ha vandrat upp några stycken redan, det har ju varit kallt ett tag så även Lakar känner nog att det börjar bli dags.

Fondan

2010-11-09 - 20:45:47
Synd ändå att man inte kom ifrån och fick bevista de vackra vyerna över stan på morgonkvisten, speciellt eftersom jag lyckades sumpa några levande mörtar i lördags.

Provade lite mörtmete i söndags em/kväll utan resultat så det finns 3 pigga moertar över i centrifugen att hämta om någon vill ha.

Fondan

2010-11-10 - 22:35:35
Ja, det verkar vara på god väg åt det hållet. I söndags när jag tog upp båten borta vid rampen var det 1 cm is de sista 5 meterna inne mot land och jag fick slå sönder isen med årorna för att få fart...

Fast "gångbar" is på Landsjön innan julafton har jag inte varit med om hittills men nå'n gång skall ju vara den första. Sen hörde jag av Björn i veckan att vi har motorborret i vinter oxo och det känns ju bra!

Magnus

2010-11-11 - 10:02:17
Ja, fan va gött att ismeta lite ute på Landsjöns breda vidder!

Skriv en kommentar