Pulka för packning och elektronisk handvärmare


Idag handlar det om utrustning för vinterfisket.
Standardutrustning som spön, rullar och liknande menar jag inte utan saker som gör fisketuren både lite smidigare och kanske det viktigaste...bekväm.

Värma händerna
Jag har kollat runt efter alternativ till såna där värmekuddar med vätska i, och tänker i vinter prova en elektronisk variant.
Den kallas USB-handvärmare och som namnet antyder så är det bara att ladda upp den enkelt genom datorns USB-port när man varit ute i kylan.
Den ska enligt tillverkaren klara upp till 2 timmar men vad jag kunnat läsa mig till så är det närmare en timme.
Det bästa med den är att man enkelt kan stänga av den, det kan man ju inte med vätskekuddarna.
Den kommer säkert att värma gott i vinter.


Mycket packning
Vid långa färder över isar till och från platsen där man ska fiska är det ibland riktigt tungt att få med all packning.
Man har en ryggsäck som är fullproppad, flera stycken ismetespön, isborr, betesfisk-hink och lite annat för att göra fisketuren till ett nöje som ved, stol mm

Jag har sett en hel del "hemmabyggen" som folk gjort, uppfinningsrikedomen bland fiskare är enorm.
Men jag fastnade för en pulka från Jula som jag tänkt köpa och fixa till lite så den passar mitt ändamål
Någon form av rygg som man kan fälla ned under transport i bilen, kanske med ett antal spöhållare som jag kan ställa spöna i vid uppfällt läge hade jag tänkt. Kanske mjuka kanter som går upp 30-40 cm och som man kan "knyta" över packningen.

Jag får se vad jag hittar på men den ser lovande ut i alla fall, riktigt bred är den och den ser ut att kunna gå stabilt och högt även i djupsnö.

 

Det är en trevlig känsla, att se fram emot vinterfisket. Kylan är jag däremot inte lika glad över men det ska nog gå att värja sig mot denna plåga.

 

När ni går ut på is, oavsett om det är för att ta skridskorna på en tur, fiska eller något annat, glöm inte de två största livräddarna som finns: Isdubbar (ett absolut måste) och ett rep som är åtminstone några meter långt.


Sköt om er där ute, en riktigt tråkig fiskedag kan vändas till den bästa i ens liv på ett ögonblick men en riktigt bra fiskedag kan lika snabbt vändas till den värsta dagen i ens liv. Säkerhet är viktigt!

Kommentarer

Mange

2010-10-23 - 17:14:23
USB-värme minsann!! Spännande värre ju!

Christian "tintin" Johansson

2010-10-23 - 18:32:05
Japp :)

Det är beställt nu så jag får väl paketet i början på nästa vecka. Ska bli riktigt intressant att se hur varma de blir och hur länge de håller.Undrar om det går att skaffa en sån där "extra-batteri"-grej med USB-port som man kan ladda upp med ute på sjön ifall batterierna tar slut. Ska kolla upp det med.

Skriv en kommentar