Arbetet med Knektadammen nästan färdigt

I Tisdags hade vi bestämt att göra ett krafttag i kanalen mellan Knektadammen och Rocksjön.
Grävandet i själva dammen är färdigt men det gick inte att använda krävmaskinen under bron och på sidorna om den så den biten blev vi tvungna att ordna med manskraft.Under åren har ett tjockt lager sediment byggts upp och en hel del har fastnat under bron. Där var det bara några centimeter djupt när vi började röja och inga fiskar kunde varken ta sig in eller ut ur Knektadammen.
Vi hade bestämt att vi skulle träffas runt halv sju och jag gick dit några timmar tidigare för att göra första försöket på fiske i dammen efter grävningen. Det är fortfarande väldigt grumligt, endast några centimeter siktdjup på sin höjd.
Jag riggade upp och kastade ut ett feedermete utanför den nya fina vasskanten, lite liv var det både inne i och strax utanför vassen. Det ser ut att kunna bli vackert nu.
Ut med några mäskbollar av egengjord mäsk som jag hastade ihop, inget höjdarmäsk men det fick duga. Timmarna gick och ingenting hände runt mitt bete.Plötsligt siktar jag första grovarbetaren Peter komma rullande över bron.
Då kände jag att det var dags att ge upp hoppet om att något skulle hända. Peter kom bort och högg genast in med tänderna i en hamburgare medan jag lite snabbt plockade ihop mina prylar.
En efter en började det dyka upp folk, vad trevligt att så många bestämt sig för att komma.
Snart var vi 4 personer och när ja packat klart så gick vi bort till deras bilar som var parkerade på gräsplätten på andra sidan bron.Nu dök ännu lite fler upp och vi började gräva, hugga och dra i geggan och rötterna där nere.Arbetet gick sakta men säkert åt rätt håll och snart var vi nere vid elkablarna.Magnus började bli hungrig och det började verkligen jag också. Jag passade på att följa med när han ville åka och handla mat.När sedan mörkret föll så kände några sig förtjänta av lite fiske så de riggade upp sina spön på närmaste brygga.
Här har Magnus precis fått napp.Det blev en lite mört. För liten för att ens vägas släpps den tillbaks fort och fisket efter de stora exemplaren fortsätter.
Nu var det dags för oss att åka hem, att stå och titta på när andra fiskar är inte lika roligt som att fiska själv.

Tyvärr var detta en av två fiskar under kvällen. Det började blåsa lite kraftigare strax efter att vi åkt och de var bara kvar en halvtimme efter att vi begett oss.Ett vackert vassbälte som sträcker sig från utloppet till en av Knektadammens öar. Här kommer fiskarna garanterat att trivas. Nu får vi hoppas att det inte skitas ner med skräp.


Tack alla för insatsen, ni är helt otroliga!
Och tack speciellt till Magnus som fått hela det här projektet att rulla igång, och styrt upp det som en kung

Kommentarer

Anne

2011-04-20 - 21:55:15
Vilket jobb ni lägger ner! Det är väl sådana som ni, som kallas "Eldsjälar".

Jag bör väl tillägga också: "Skitfiske!"

Hdh

2011-04-21 - 09:04:40
Va fan, gräver ni en damm för fisken eller är ni stadsbor för slöa för att ge er ut i skogen :)

Phalnax

2011-04-27 - 16:32:30
Hdh, kan inte du hålla dig till sidor där eu-bidrag för glesbyggd diskuteras.Phalnax.

Skriv en kommentar