Feedermete och gäddfiske


Igår blev det lite lugnt fiske.
Jag, Fondan och Thomasson gav oss iväg för att feedermeta några timmar.
Vi hade bestämt plats men där var det upptaget, då åkte vi till nästa plats på listan och där var det också upptaget.
Nästa plats vi tittade på var på tok för blåsig, så vi hamnade på en plats där vi haft bra mete förr och som inte var så långt bort från där vi stod för tillfället.

Utrustningen packades upp och feederkorgar fyllda med hemmagjord mäsk kastades ut, tillsammans med en krok i storlek 10 betad med några majskorn.

Det tog inte lång tid innan första fisken fångades, en liten mört.

Mörten låg runt medelvikt på 350g, aningen för stor för bottenmete efter gädda som jag hade tänkt klämma in bland alla feederspön. Så jag fick snällt vänta.

Några minuter senare tog Martin T en mört i rätt storlek som jag sätter på ett trekrokstackel och kastar ut.
Jag kör bottenmete med ett 50g päronsänke för att inte störa bland de andra linorna som går kors och tvärs.

Fisket fortsätter och några Björknor får besöka oss
Mörtar blir det så klart också en hel delNär Thomasson testar en jerkwobbler som han tillverkat så går han på min bottenmetelina några gånger vilket skrämmer mörten där nere i djupet. Detta resulterar i att en gädda som förmodligen stått och tittat på mörten ett tag väljer att göra ett utfall. Napplarmet börjar pipa frenetiskt och med ett fast och bestämt mothugg sätter sig krokarna i gäddans gap.

Den gör några riktigt långa och kraftiga rusningar, först ut mot djupare vatten som jag pumpar tillbaks den från och sedan bort mot några grenar som går ner i vattnet som jag också lyckas pumpa bort den från till slut.

Gäddan landas och är tjock & go precis som en gädda ska vara nu strax innan lek.Gäddan har riktigt fina färger, mörka och kraftiga. Hon verkar vara i riktigt bra kondition och kampen som hon bjöd på var trevlig. Hon vägde 4,6 kg och det är ju inte alls dumt. Ett trevligt avbrott under feedermetet måste jag säga.

Kommentarer

Anne

2011-04-17 - 20:31:34
Hon har ju riktig midja!

Skriv en kommentar