KaxholmsfiskeEn glad skara satte i Söndags planen i verket, att fiska efter storgäddorna som simmar i Landsjöns mörka djup. Fiskeutrustningen gicks igenom noga dagen innan och testades i en annan del av Köping...nej, jag menar Landsjön! Mer om det passet senare.


Att bege sig till Fondan och fiska är alltid trevligt. Ibland bjuds det på gott kaffe, ibland ställs grillen fram. Vi har några meter till Landsjöns strand och sällskapet är aldrig dåligt.
Det var ingen skillnad den här gången, 6 stycken var vi som samlades denna Söndagsmorgon.
Fondan & Co har fiskat i några veckor och med mildvädret som varit så hade knappt de gamla hålen frusit. Det var enkelt att slå upp dessa hål och borra några nya för alla spön.
Säkerligen finns det fiskare som tycker att man ska slita som ett djur fysiskt för att förtjäna sina fiskar men jag är inte en av dem, jag har förtjänat alla fiskar som jag fångat. Mentalt och tidsmässigt :)

Vädret var riktigt bra, inte mycket blåst och temperaturen låg runt nollan eller strax under.
Det var mulet och det sägs att det är bra för gädda, själv är jag osäker på om det verkligen stämmer och har haft riktigt bra fiske i extremt solsken. Tror jag föredrar solsken och vindstilla även för gäddfiske.


Två av medlemmarna från Nya Gäddhäng gjorde oss sällskap, Erik och John.
Trevliga grabbar som kommer att vara riktigt kul att fiska med framöver.


De lyckades plocka var sin fisk denna dagen


Det blev många fäll på vipporna utan att någon fisk tagit betet under dagen, kanske var det små gäddor eller medelstora abborrar. Jag tror vi räknade till nio stycken sådana.
Fyra stycken gäddor landade vi under dagen med en topp på runt 3 kg. Ingen riktigt bra dag fiskemässigt men absolut inte heller en dålig dag. De kunde ju ha haft en större medelvikt men det kommer nog till slut.

En micro-gädda lyckades övervinna sin rädsla och attackera min mört.
Hon ska vara glad att det inte var tvärtom, att mörten attackerade henne!
Den här snipan kommer nog att bli en ruskigt aggressiv storgädda till slut.


Dagen innan var jag och Martin Thomasson ute på andra sidan Landsjön och den turen blev inte vidare bra.
Jag lyckades hitta 3 stycken gamla 250mm-hål gömda under snön som jag gick i. I ett av hålen föll jag ner till knäet. Dyngsur om foten varade inte fisketuren så länge som man ville men så är det ibland. Tack till Martin som lånade ut ett par av sina strumpor i mitt försök att bli torr igen. Hade inte stöveln varit blöt så skulle det ju funkat.
Denna tur blev det en gädda för mig i trakterna runt 3 kg. Martin poserar med gäddan på bilden nedan.


Jag har köpt nya sexiga vantar till fisket, varma och sköna :)

Kommentarer

Mange

2011-01-10 - 14:36:58
Såna fiskare verkar ju lite tokiga, om de finns? =)

Christian "mentalfiskaren" Johansson

2011-01-10 - 14:51:18


Ja det låter tokigt :)Gott att ni drog en fin gurka, tråkigt med så många blindfäll. Isarna är väl jobbiga överallt nu med mildvädret.Kanske prova mindre betesfisk och mindre krokar, oavsett om det är abborre eller gös så borde man kunna fånga dem också på det sättet. Och gäddan slukar ju allt :)

Mange

2011-01-10 - 15:13:48
Gäddan tog jag på den minsta betesfisken i hinken på knappt 10 cm och 0,45 FC med stl. 8-krokar så mindre tackel vet i tusan om jag vågar använda. Ren tur att tafsen låg rätt i mun på gäddan. Linan löste inte ens, de bara stod och drog i vippan, vilket talar om att jag satt dom för hårt.

Bättring till nästa gång helt klart!

Christian "tintin" Johansson

2011-01-10 - 16:54:27


Ja då var det ju inga problem med storleken.

Fast jag undrar om jag vågat ha fluorocarbon :)Storlek 8 borde ju vara perfekt för både abborre och gös annars. Kanske i minsta laget för en större gädda men det funkar nog till fisk upp till 5-6 kg åtminstone.Abborrar i de grövre dimensionerna ska det väl finnas där och en del fin gös med, bra att inte ge upp. Någon gång sitter något stort på kroken vid mothugget ;)

W

2011-01-12 - 23:38:06
Skönt att se en bra fiskeblogg. ¨på tok för lite av den varan !

Skriv en kommentar