Dubbla kvällar med Sutare

Kväll 1

Denna kväll blev det lite mete för mig själv efter Ruda.
Men Rudorna ville inte riktigt.
En Karp tog mitt bete och stormade ut mot djupare vatten, gick fast sig i vassen och släppte kroken.
En fisk som var fast i bara några sekunder kändes rätt okej. Som avslutning på kvällen lyckades jag fånga en Sutare på strax över 2 kg.Kväll 2

Pär skickade ett SMS under kvällen idag och hade bestämt sig för att sitta vid dammen, han vill verkligen fånga en Ruda här. Jag var inte långsam att svara att jag gärna följer med, packade fiskegrejerna och mötte upp honom där borta. Det började nappa försiktigt redan från början men inget som riktigt ville ta våra beten.
Till slut dyker mitt flöte och jag gör ett lugnt mothugg.

Rullen skriker och meter efter meter med lina slungas ut i rask takt. Fisken visar sig en bråkdel av en sekund vid ytan men jag hinner inte se vad det är. Fisken rusar som en galning ut mot djupt vatten och passar på att gå runt första vassen. Jag böjer försiktigt spöet framåt för att ge fisken tillräckligt med ina så den kan kämpa sig ur vassruggen, och det fungerar. En lång rusning resulterar i att fisken går in i nästa vassrugg, även fast jag dragit åt slirbromsen så mycket som min rigg klarar. Efter lite trixande går fisken loss från den här vassen också och rusar ursinnigt en tredje gång. In bland lite mer vass och där sätter den sig ännu en gång. Jag gör om samma procedur och fisken lyckas dra sig loss från vassen men vid denna fjärde rusning så går linan och fisken är förlorad.

Det var så klart en av karparna som jag fått på kroken, och jag hade inte utrustning som skulle tåla en stor karp.
Kul var det i alla fall så länge det varade.

Efter detta spektakel var det lugnt ett tag, jag gjorde en strategisk förflyttning och när jag precis gjort mig bekväm så plaskar det borta hos Pär.
-Fisk?
-Japp, svarar Pär.
Jag springer bort med håven och Pär har en ilsken fisk på kroken. Han tar för givet att det är en Ruda men det ska man inte göra i detta vatten. Upp kommer en Sutare av trevlig storlek.

Strax under 2 kg vägde denna vackra rödögda varelse, som självklart fick simma tillbaks när vi fotat henne.

Skriv en kommentar