Ismetet fortsätter


Söndagar har blivit fiskedagar för oss denna vinter. Vi har varit ute väldigt många Söndagar och den här vintern är helt klart den jag varit ute mest och isfiskat någonsin. Jag är ju inte världens mest bekväme vid kallt väder haha

Söndagen den 6e var inte annorlunda dock och vi åkte iväg, en aning sent, mot Landsjön för att ännu en gång försöka vinna de tjocka damernas hjärtan genom att göda den friskt med små mumsiga mörtar.

Då vi var sena och ville komma ut fort så gjorde vi en bestämd vänstersväng ner vid båtiläggningsrampen, ut på isen och genade bort mot vårt sedvanliga Basecamp. Saaben var inte någon isracingmaskin direkt och det var av någon underlig anledning väldigt halt där ute. Men det gick bra.
Snor ett foto av allas vår käre Fondan:


Vi tömde bilen och slirade bort på isen igen, parkerade på Fondans infart och promenerade ner till baslägret.
Hålen borrades, grejerna monterades ihop och mörtar sattes på krokarna. Nu var våra spön utsatta vid hålen och vi kunde vänta.

Vädret var så jäklar perfekt...bortsett från en iskall vind som turligt nog skulle avta under dagen.
Solen sken, några moln fanns inte att se så långt ögat kunde nå och vi satt ju och fiskade. Perfekt helt enkelt.

Som vanligt var det fäll på våra spön som inte ledde till krokad fisk, om det är abborre/gös som tuggar till på mörten eller om det är försiktiga gäddor får vi låta vara osagt.


Här var det fisk som följde med upp till hålet, hon var väl lika nyfiken på oss som vi var på henne. Men väl uppe så att vi kunde skymta henne så släppte hon och gled ner i djupet igen.

Jag lyckades i alla fall att locka upp en gäddhona för fotografering, hon var en vacker dam som börjat lägga på sig nu inför den stundande vårleken.

Hon vägde blygsamma 5.6 kg men till vårleken har hon säkert byggt på ett kilo i alla fall.
Medelvikterna för oss i Landsjön går sakta uppåt och det bådar ju gott.
Tyvärr blev ju detta den sämsta fiskedagen under hela vintern här på sjön.

Solen var som sagt riktigt skön denna dag, det känns att vi är på väg mot sommar igen.

Anders "fondan" Fondelius lapar sol som en äkta bonnkatt

Nu på Söndag lutar det åt ännu en fiskedag. Då blir det nytt personbästa...kanske :)

Skriv en kommentar