Knektadammen är officiellt vaken

Under dessa soliga och sköna dagar som varit nu så passade jag på att fiska så klart.
Knektadammen ligger nära och bra så dit valde jag att bege mig.

Det första jag siktade var en liten gädda som strök omkring i jakt på mat, senare nämnde Johan att en av de mörtar som han fick blev attackerad av en gädda just när han släppt tillbaks den. Kanske var det samma gädda, det finns nog inte många i dammen.Innan jag började fiska hann jag också se en av de otaliga Braxar som simmar i dammen, på nästan exakt samma plats som jag fotograferade gäddan.


Inte någon stor Braxen utan en typisk storlek i dammen, runt 1,5 kg

Efter att ha sett dessa fiskar och noterat att småmörtarna är i full lek i kanterna så blev det inte en enda fisk för mig. Två försiktiga rörelser i flötet var det enda som hände under turen, inte så värst lyckat men dagen var ju solig och underbar.

Johan som jag nämnde satt lite längre bort med sin flickvän Isabella, som för övrigt passade på att släppa på blodtrycket genom att skära sig djupt i fingret. Hon var snäll och färgade en stor sten röd så vi inte snubblade på den. Där borta var det i alla fall mer liv med några mörtar för Johan och Isabella fick två Sarvar.

När Johan satte sitt flöte för femtioelfte gången så stegade han bestämt ut på en flotte som låg i närheten och stakade sig ut till vassen för att hämta sitt tackel. En möjlighet att lyckas fotografera någon som ramlar i vattnet för inte missas, men det hände aldrig. Förbannade balanssinne!Igår gick jag också dit i brist på annan sorts fiske och kvällen var ljuvligt lugn.
Även denna dag var fiskarna igång och det var mycket liv både i ytan och nere på bottnen.
Jag lyckades fånga några små Sarvar vilket var trevligt, många fisketurer har det blivit utan Sarv.


Här är en av de små Sarvarna jag fick.

När flötet gungade till och sedan började vandra åt sidan ännu en gång och jag satt mothugget så kände jag något mer rejält motstånd, jag tänkte att nu äntligen är det en bättre storlek på gång. En Sarv i storlek som jag vill ha och inte bara små fjuttar. Jag la fram håven så den var redo framför mig men flyttade den snabbt när jag kunde se fisken och konstatera att det var en Braxen. Förbannade Braxnar!


En standard-Braxen på 1550 g från Knektadammen

Efter detta var det rätt lugnt och mörkret hade lagt sig så till slut plockade jag ihop sakerna och vandrade hem igen.

Kommentarer

peter

2012-05-04 - 22:32:30
Bra att du har koll på grabben,skulle han trilla i så kan han ju inte simma vore ju bra om du fiskade upp honom!!!ha de

Peter

Christian "tintin" Johansson

2012-05-04 - 23:24:02
Absolut, han kunde ju skrämma fisken om man lät honom ligga och trampa runt :) och det går inte för sig.Ha det gott du med!

Skriv en kommentar