I Sahara får man sina fiskar varma

 
Ja nu har jag varit frånvarande en längre period igen, det har nog inte blivit så här lite fiske sen jag började skriva om mina äventyr. Sensommaren bjöd på tråkigt väder och en total brist på vilja att fiska. Nu har hösten kommit med klampande steg och när vattnet börjar svalna så väcks storgäddornas födoinstinkt efter sommarens varmare månader. Jag önskar jag kommit ut och fotograferat mer men inte heller detta har jag lyckats tvinga mig till att orka med. Att föreviga de höstfärgade löven i all sin prakt. Jag ska se om jag kommer ut snart, då lägger jag upp några foton här i brist på annat.
 
På schemat framöver står Gäddfiske, Abborrefiske och snart även Lake vilket är lite av en favorit.
Krypa ihop framför brasan och vänta på bjällrornas ljuva sång, titta upp och se lysstavens dans på spötoppens spets. Mörkret sveper in en som i en filt och fullmånen skiner som en nattlampa.
 
Visst är det så man längtar, Magnus :)
 
Ismete blir det ju också till vintern när isen lagt sig.
Förhoppningsvis en hel massa dagar hos Anders på Landsjön med goa skratt, vantar som glidande jagas i vinden och så klart kööv mä brö som är Anders specialitet.
 
Martin och jag har pratat om att försöka få till en fisketur snart, vi får se vilken art vi jagar och ifall vi är framgångsrika eller inte. Ungefär där är jag för tillfället.
 
Tänker på vad jag skulle behöva för vintersäsong men inte har råd med. Drömma är bra.
Några lågprofilrullar för ismetespöna, stövlar (ska köpas snart av Peter på Jula), underställ i merino-ull, isfiskepulka så man slipper bära runt på allt och drunkna av all tyngd från utrustningen ifall man går genom isen.
 
Men det är ju bara höst än så länge så jag kan släppa dessa brister på utrustningssidan ett tag.
Nu är helgen slut och snart blir det dags att sova. Allt känns rätt bra för tillfället.
 

Kommentarer

Magnus

2012-10-11 - 15:52:31
Ahh, jaaa! Jag skrev precis ett liknande inlägg. Jag kan knappt sitta still....

Skriv en kommentar