Sommardrömmar i vintertid

 
Jaha, här sitter man, med den bitande kylan utanför dörren, och drömmer om en varm och skön sommar. Jag längtar till metet efter arter som Sutare, Ruda, Sarv och Mört. Det är så lugnt och fridfullt, speciellt när man tar ett nattpass och sitter vid vattnet i mörkret med spänd förväntan. Man stirrar på flötet så att man börjar se i syne och tycker flötet guppar för jämnan.
 
Men det gör det ju så klart inte :) och man sitter stundvis i timmar innan det ens är något litet pill som idikation att en fisk är nära betet. Ja det är en av de viktigaste egenskaperna för specimenfiskaren. Tänka sig att man kan sitta och längta till detta så mycket.
 
Snart får jag lägga i båten också, när det blivit barmark och är varmt nog för arbete där så ska jag försöka göra det plant så man kan gå i båten smidigare. Det ska även fungera som tyngd eftersom båten är för lätt som den är, den blir svår att manöverera eftersom den skiftar riktning om vinden kommer lite från sidan.
 
Jag och Anders hamnade på 19e respektive 20e poäng i Småländskan 2012 också, det är inte illa
pinkat av två nybörjare. Att jag skulle hamna på 19e plats av 72 stycken deltagare med poäng, det
trodde jag aldrig, i år ska jag försöka klättra ännu högre i listan.
 
Det lutar starkt åt fiske på söndag, då ska jag optimera riggarna för Abborre. Man får se hur det
går med det haha, men något ska det väl bli.

Kommentarer

Ewa

2013-03-14 - 21:43:29
Helt ljuvligt, det är enkelt att följa med i dina ord och bilder till sommarvärmen, vinden som leker stilla med vassen i nattbrisen och spänningen i om fisken behagar nappa eller inte. Lycka till med fisket och tack för skön läsning!

Skriv en kommentar