Kvällsäventyr på Rasjön


Igår hade vi bestämt oss för att åka ner till Rasjön för gösmete och ålmete.
När vi steg ur bilarna vid båtplatsen så insåg vi att trolling eller mete från båten var uteslutet, vågorna slog hårt mot land och ute på sjön var på tok för stora.
Egentligen borde man inte ens tänka tanken att ge sig ut i en liten plasteka i detta vädret...om man inte är Esox Lucius de Gothia förståss.

Vi flyttade utrustningen från bilarna till båten och puttade ut båten, motorn satt där bak och jag använde årorna för att ta oss ut till tillräckligt djupt vatten för att kunna använda motorn utan att riskera grundstötning.

Vi blev snabbt blöta av vågorna som slog över relingen ibland men vi hade bestämt oss för att ta oss ut till en av öarna för att meta därifrån.

Allt gick bra och vi kunde gå i land på ön, surra båten och hitta en plats att sitta.

Uppackningen av utrustningen gick fort och vi kastade ut. Magnus tog första fisken rätt snabbt, en Abborre av mindre modell.Efter detta hade Martin några snabba ryck med förlorad Mört som resultat.
Nu var det min tur att glänsa. Jag var precis på väg att ta en runda på ön i sann upptäckaranda men kom snabbt på andra tankar när jag hörde baitrunnern gå igång på mitt spö. Den skrek ända tills jag kom fram till spöet och jag lyfte toppen för mothugg.

Första fisken satt på. Det kändes inte stort men första känningen är alltid skön ändå.
Det var en liten Gös, runt halvkilot. Jag krokade av den och lät den simma ut i den vågiga sjön igen,
Ut igen med en krokad Mört och en ny väntan. Medan vi väntade så blev det lite betesfiskmete, vi hade inte lyckats så bra med kastnätet innan vi åkte så det behövdes en del mört till innan vi kunde vara nöjda.

Tjutet från min baitrunner hördes igen och efter mothugget kunde jag känna direkt att det var en lite bättre fisk på kroken.
Och det var det, det var ännu en Gös och denna gång vägde den 1,5 kg.
Den här blev matfisk och det var tur att jag inte valde att släppa tillbaks denna i hopp om fler fiskar för den var sista fisken vi fick.
Vi hade flera hugg till men inga ordentliga krokningar.


Magnus hade md sig en radio och sent på kvällen började nåt rockprogram så vi rockade till det ordentligt.


Kommentarer

Peter

2009-08-17 - 23:56:35
Riktigt stentufft med pannlampsrockning :)

Grattis till gösarna. Ålarna kommer förhoppningsvis snart..Lägger upp en länk på vår blogg.Sketfiske

Christian "G" Johansson

2009-08-18 - 01:02:17
Tackar :)Ja det måste bli fler gånger.

Magnus får studera kartan bättre till nästa gång och hoppas på att det inte går så stora vågor så man kan vertikala och flötmeta över branterna.

Peter

2009-08-18 - 01:08:01
Får han tid över på torsdag så ska ja försöka guida upp non ålrackare mm åt han :) Lite lättare att peka på heta platser i verkligheten än en enirokarta som ja fyllemålade i paint... :) Sen får ni splitta upp masken i flera burkar så den inte blir kvar i bilen :D

Christian "G" Johansson

2009-08-18 - 02:05:13
hehe ja det är ju en smart idé =)han behöver få upp en ål snart så han blir på bättre humörskitfiske önskar jag er båda på torsdag

Magnus

2009-08-18 - 16:50:50
hihihi!!!

Skriv en kommentar