Gösfiske

Magnus och jag begav oss till gössjön och dagen såg ut att bli strålande vacker.
Solen stekte på bra när vi satte oss i båten men efter någon timme lagd på solmete efter betesfisk till gösfisket började det blåsa lite.
Inga problem tyckte vi, solen värmer och det lugnar nog ner sig när kvällen kommer.

Men så blev det inte. Istället så fortsatte det blåsa och när klockan blev natt så slog rätt bra vågor emot fören på lillefjuppbåten. Men mer om det senare.

Det började som sagt med betesfiske, några mörtar fick vi och vi började trolla efter Gösen.
Vi såg mycket fisk på ekolodet men ingen fisk ville gå på förrän halv nio på kvällen och äntligen blev det min tur att känna tunga gung i spöet i den här sjön.

-Fan, fisken rycker med huvudet och stretar emot precis som en gädda, säger jag lite irriterat men vet samtidigt att det inte alltid betyder att det ÄR en gädda i andra änden.

-Nä det kan vara en Gös ändå, de kan bete sig så när de är stora. Den här är antingen en liten Gädda eller en riktigt stor Gös, säger Magnus med en lugnande röst.

Jag pressar den så gott jag kan och får sakta in lina. Väl inne vid båten så konstaterar Magnus efter att ha sett den glöda till några meter under ytan att det faktiskt är en Gös, och att den är stor.
Några sekunder senare bryter den ytan och jag ser det också. Magnus är snabbt där med håven och plötsligt har vi fisken i båten.
-Wow, vilken firre! Jag är i extas när jag greppar den i gällocket och börjar plocka bort krokarna. Krokarna sitter riktigt bra så det går på ett nafs och jag kan lyfta upp henne för att se hur enorm hon är.
Jämfört med den största jag fått innan denna så ser den ut som ett monster. Och jag dubblade mitt personliga rekord för Gös.

Nytt personbästa Gös - vikt 3960g och 79 cm lång


Magnus hade tyvärr inte samma tur den här dagen. Han hade några hugg, bland annat ett dubbelhugg på båda sina spö samtidigt. Ena var en gädda av mindre modell som slet sig några meter från båten, den andra fisken vet vi inte vad det är. Den var på kroken några sekunder innan den släppte.

Magnus Gädda precis i ögonblicket som den släppte.

När vi var på väg tillbaks till båtplatsen så gick en större fisk på Magnus släpspö, då gick kroken av vid mothugget. Ja det skulle vara en tråkig avslutning på fisketuren fast den var verkligen inte slut ännu.

Vi hade varit ute en rätt lång tur och haft ekolodet igång konstant. Det var inte uppskattat av batterier så med flera hundra meter kvar till båtplatsen dök kapaciteten ordentligt och motorn gick i samma hastighet på femmans växel som den normalt gör på ettan.

Vi gled på men förstod snart att det inte skulle hålla hela vägen så jag tog tag i ett plastlock och drog oss framåt med det. Det var inte lätt att ro med ett plastlock och vi ångrade att vi inte tagit med årorna ut.
Men det fungerade och vi kunde ro oss in till en badplats, Magnus med öskaret och jag med plastlocket.
Väl där inne så lastade vi av, Magnus hämtade bilen och årorna och jag började packa bilen medan han rodde bort båten till sin rätta plats.

Trött i rygg, axlar och armar är man idag. Men jag är väldigt nöjd ändå, jag fick ju äntligen min Gös i sjön och den var stooor!Ha en skön helg, själv ska jag försöka vila upp mig tror jag.

Kommentarer

Fondan

2010-06-18 - 17:39:13
Grattis som f-n Tintin, en riktig fisk utan överflöd av slem !

Magnus

2010-06-18 - 18:00:18
Grattis igen Tintin!

79 cm mätte hon in på.

Jag har numer bytt ut alla mina owner och VMC-krokar på mina tackel till Gamakatsu. Man köper aldrig mer krok som går av i mothugg... Inte en chans - Jävla skitkrok!

Christian "Boss" Johansson

2010-06-18 - 18:02:05


Ja det är rätt, håll dig till samuraiernas stenhårda och sylvassa mästerkrokar :)Tackar, då ska jag komplettera med längd

Skriv en kommentar